Eh, Eh, nie aku nie ?

My photo
Malaysia
teringin ber-blog-ing. tetapi, terkadang malas. terkadang rajin. hanya manusia biasa.

Wednesday, 29 February 2012

Kenapa Shawl?

ASSALAMUALAIKUMM..

Kenapa sekarang ramai pilih shawl untuk dipakai? (major for teenagers laa) I think. . . . .shawl are ;
  • SIMPLE - letak kat kepala lilit jeaa ikut kemahuan. tu pun ada yang tak payah pakai pin langsung, just guna jarum sahaja. memang simple gler la kan? :)
  • SAVE TIME - tak payah ambil masa yang lama nak lipat ke ape ke, sekarang shawl dengan stail messy memang jadi pilihan. berbanding dengan tudung bawal. so bagi yang memang pro tak sampai 5 minit dah siap . ohh ohh! lgi satu,shawl ni tak payah  nak selalu iron, tak pun tak payah iron terus.urmm dah save elektrik!
  • untuk BERGAYA - haa..mungkin nie laa tujuan  shawl menjadi pilihan kot. hahahaha! biasa laa..mengikut artis atau  idola. huhuhu.. 
  • dah memang TREND sekarang.. - tak taw nak kata ape la dahh ~ :)
nie just pendapat aku yang tak seberapa but maybe ade sebab lain2 bagi diri masing2.

Bagi yang obses dengan shawl stail, korang memang akan tahuuu siapa orang yang mempopularkan nya.... hahaha.... Yuna !
memang awesome! 

ada lagi stail diaa.. gaya turban !  tapi aku tak pandai nak melilit uhhh..
simple, tapi bagi aku yang tak pro melilit nie, memang payah --'
btw, muncul pulakk  Hana Tajima dengan stail beliau yang terrrsendiri
 stail yang tengah masih hot sekarang. maybe?
tapi, tudung bawal pulak sekarang tengah mengalami suatu TRANSFORMASI. huhu.. kalau dulu beriya pin2 kat tengah but now, lose style sahajaa.. nie la dipanggil gaya Dian Pelangi
Dian Pelangi atau pun full name nye, Dian Wahyu Utami
gamba yang kat atas just sebagai contoh kot2 laa korang tak kenal. huhuhu :p tapi  basic stail yang kat atas ni makin lama makin berkembang dan kadang2 jadi pelik pun ade?! opss, tapi pelik tu laa yang menarik :) huhu. aku pun masih belajar untuk jadi pelik. hehehe, oke la, byebye!

p/s : walau apa sekali pun tudung, fesyen , stail and ape2 jelaa, yang penting niat kita untuk Allah :)

No comments:

Post a Comment