Eh, Eh, nie aku nie ?

My photo
Malaysia
teringin ber-blog-ing. tetapi, terkadang malas. terkadang rajin. hanya manusia biasa.

Saturday, 31 March 2012

ALHAMDULLILAHHH! :')

ASSALAMULAIKUMMM ......

dah berapa lama dah keputusan keluar, tapi aku baru update hari ni. ohohoho! takda masa la katekan  yeahhhh! alhamdullilah.. akhirnya segala debaran terjawab pada 21 Mac arituu di Dewan Terbuka SMK Seri Perkasa. hehe..

awal2 bangun rasa semacam jaa.. al maklumlah, nak amek keputusan yang menetukan future! lau nak diikotkan, nie bukan first time amek result, time tu UPSR, then PMR.. so nie yang ketiga! haha

sampai jaa sekolah, jumpa laa ramai kawan2 dulu.. ayoyoooo! maaanyak rindu maa! :') thenn lebih kurang dalam pukul 11, result kua .  aku tak berani nak amek mula2 dulu .  gilerr ar, bantainyaa aku pengsan nanti hapah tak dapat. haha

sampai je kat meja tempat amek result, cikgu2 dah pandang aku, tersengih2, tersenyum2. hoho aku panik! *perghh ayat tak boleh blah*  first terjumpa cikgu shamsiah dulu (cikgu bm), dia dengan muka happy gler2nya peluk aku sembang2 pe suma . dia bangga BM satu kelas aku sume dapat A! congrats guys!

then.. dah puas sembang2 baru aku amek keputusann..

dup dap dup dap! dan akhirnya!
                                                         

  • BAHASA MELAYU A+
  • BAHASA INGGERIS A
  • SEJARAH A+
  • AGAMA ISLAM A
  • MATH MOD  A+
  • FIZIK A-
  • BIOLOGY A-
  • KIMIA B+
  • ADD MATH B+
haaaa.... takde la okey sangat tapi aku bersyukur :) alhandulilahh...  Aku just terkilan kimia jaaa.. B+?? time trial elok dapat A nyaaa.. -__- takpa laa..bukan rezeki.. ada hikmah la tuu..

btw..untuk kawan2 baik  aku, azira, ella, wan, yana, leni, kyra, mawar, and fitq, tahniah jugak untuk korang.. korang dah usahakan :) takpaa..ade hikmah semua tu.. and semualah untuk kawan2 aku! hehe . rindu korang semua lagih!! T__T aritu sembang kejap sangat!

p/s : menanti kehidupan akan datang ,PEACE (V)

Sunday, 18 March 2012

Berdebar !

ASSALAMUALAIKUMM....

tak sangka... setelah lamaa exam habes (SPM), tibalah pulakk debaran lain... JENG! JENG! JENGGGG!

                                                              KEPUTUSAN SPM !

aiyooo.... ini lagi mengerikan dari menjawab exam. hahaha! Setelah sekian lamaa nyaa aku dok umaa goyang kaki jadi boss besaaq, akhirnyaaa, keputusan akan kluaa pada 21st Mar nie -.- uhhhh~
lagi dua hari dari sekarang.

Aku redha je dengan apa apa keputusan yang aku dapat nanti .waimaa, apa apa sekali pun lah! itulah hasil usaha aku belaja selamaaa.. err errr --'' selama aku belajar kat sekolah! huhu. kalau baik, ALHAMDULLILAH..syukur sangat ^^v . then kalau sebaliknya..takpea, aku terima . mybe ada hikmah :')

For only my mom...kalau result lisa baik, tu hadiah untuk mak okeyh? :D ma la yang banyak doakan lisa sampai lisa jadi orang ^^v hehe. if sebaliknyaa.. lisa mintak maaf sebab tak dapat puaskan hati mak :(  im sorry mom. mybe lisa byk main main. huhuhu ~ :/  but i try my best okeyh!

for all kawan kawan spm, SMK Seri Perkasa Batch 2011, perghhh korang jangan takut! haha, nanti kita mai sekolah sama sama ehh >.<  kul 10 kita serbu! hope kita kitaa dapat result gempak yang mampu mengharumkan namaaa sekolah, terutamanyaa, pengetua kita =='' huhu.

K, menunggu 21st nie, TATA ! ^_^


p/s  : penantian suatu penyiksaan

Thursday, 1 March 2012

Apa Motif?

ASSALAMUALAIKUM....

Story today, ''LIKE''

 Selalukan nampak sign tu kat mana? haha , kat FACEBOOK leer ~
Act, apa motif korang like sesuatu status tu? 
adakah kerana status nyaa yang BEST?  kadang2 tak best mana pun..tapi yang like, perghhhhh !!
atau owner status tu yang memang HOT? sekali tulis jea dah berpuluh-puluh,beratus-ratus yang like, padahal status yang biasa ''emmm..bohsannyaa !''  errr.. -.-
tak pun, korang like sebab korang nak dorang like balik korang punyer status? 
hahaha... takpee takpee, aku faham :3  
Senang citer like status nie mungkin memang takda motif kot? --'' hahaha. aku pun tak taw laa ~
bile dah sesuatu status tu dapat di'like' dengan banyak nya,  *0* apelagi, mucul laa panggilan 'budak hot' kepada owner tu.. haihhhh.. macam2.   -.-

p/s sekadar meluah apa yang terpendam :)