Eh, Eh, nie aku nie ?

My photo
Malaysia
teringin ber-blog-ing. tetapi, terkadang malas. terkadang rajin. hanya manusia biasa.

Wednesday, 29 February 2012

Kenapa Shawl?

ASSALAMUALAIKUMM..

Kenapa sekarang ramai pilih shawl untuk dipakai? (major for teenagers laa) I think. . . . .shawl are ;
  • SIMPLE - letak kat kepala lilit jeaa ikut kemahuan. tu pun ada yang tak payah pakai pin langsung, just guna jarum sahaja. memang simple gler la kan? :)
  • SAVE TIME - tak payah ambil masa yang lama nak lipat ke ape ke, sekarang shawl dengan stail messy memang jadi pilihan. berbanding dengan tudung bawal. so bagi yang memang pro tak sampai 5 minit dah siap . ohh ohh! lgi satu,shawl ni tak payah  nak selalu iron, tak pun tak payah iron terus.urmm dah save elektrik!
  • untuk BERGAYA - haa..mungkin nie laa tujuan  shawl menjadi pilihan kot. hahahaha! biasa laa..mengikut artis atau  idola. huhuhu.. 
  • dah memang TREND sekarang.. - tak taw nak kata ape la dahh ~ :)
nie just pendapat aku yang tak seberapa but maybe ade sebab lain2 bagi diri masing2.

Bagi yang obses dengan shawl stail, korang memang akan tahuuu siapa orang yang mempopularkan nya.... hahaha.... Yuna !
memang awesome! 

ada lagi stail diaa.. gaya turban !  tapi aku tak pandai nak melilit uhhh..
simple, tapi bagi aku yang tak pro melilit nie, memang payah --'
btw, muncul pulakk  Hana Tajima dengan stail beliau yang terrrsendiri
 stail yang tengah masih hot sekarang. maybe?
tapi, tudung bawal pulak sekarang tengah mengalami suatu TRANSFORMASI. huhu.. kalau dulu beriya pin2 kat tengah but now, lose style sahajaa.. nie la dipanggil gaya Dian Pelangi
Dian Pelangi atau pun full name nye, Dian Wahyu Utami
gamba yang kat atas just sebagai contoh kot2 laa korang tak kenal. huhuhu :p tapi  basic stail yang kat atas ni makin lama makin berkembang dan kadang2 jadi pelik pun ade?! opss, tapi pelik tu laa yang menarik :) huhu. aku pun masih belajar untuk jadi pelik. hehehe, oke la, byebye!

p/s : walau apa sekali pun tudung, fesyen , stail and ape2 jelaa, yang penting niat kita untuk Allah :)

Thursday, 23 February 2012

22 .2 .2012

ASSALAMUALAIKUMMM..
happy bufday for me! =p

Cantekkan tarikh tu? hahaha...  (terperasan sudaaa... )
btw aku dah 18     ^_^V
sweet18, CHILL !!  Ohh ohh! thanks pada semua yang wish, kat fb, kt fon, mesej, call, face to face,
hehehe, sukasuka! ^^


Tuesday, 21 February 2012

Trauma Sekejap !

ASSALAMUALAIKUMM..

Hurmm.. nak story sikit nie, tak banyak pun. :)
Ada satu hari tu aku pegi pasaraya dengan sorang member aku,  *i call dia Ira okey? nak di jadikan cerita, kteorang pegi la ke tingkat atas pasaraya tersebut..dengan menaiki escalator (english tu eh? hehe ).
kebetulan haritu aku kua dengan memakai KAIN. ala ala sopan la kononnyaaa  >.<  so, sementara nak sampai ke atas, si Ira ni cerita la kat aku..pasal mama dia. dia kate, penah dulu mama dia naik escalator, kain mama dia tertarik masuk dalam escalator tuu. habes koyak. aku pun gelak laa kuat kuat. HAHAHAHAHAHAHA ! terasa sungguh LUCU ! huhuhu ~ then si Ira nie cakap kat aku, "kau jangan gelak2 dohh..kau tak kena lagi. " aku pun terus terdiam. hmmmm -_-

 Dah puas jalan2 kat tingkat atas, maka kami berdua pun turun laaa.. sedang rancak kami berbual, SUDDENLY.. aku terasa cam kain aku kena tarik dari bawah. giler kau aku tak terkejut, cuak tahap gaban kot ! terus aku jerit iraa!! then in time aku tarik kain aku cepat2. jah*nam punyer escalator. habes kain aku. koyak plakk..tapi aku bersyukur sangat2 kain tu dapat tertarik sikit je. so tak koyak besa mana pon laa.. kalau tak..seksi aku pakai kain belah. huhuhuhu :p tapi aku syg kain aku tu!

naseb laa takde orang nampak.. malu siot!  *_*

# moral of the story, JANGAN GELAKKAN ORANG NESCAYA PASTI KITA AKAN TERKENAA..  terkesima aku sekejap!  -_-

tengok nie,naseb sikit kan? kena potong lee jawab nyee T_T

Wednesday, 15 February 2012

Rumah Kampung

ASSALAMUALAIKUMM.. :D

Petang semalam aku follow mak cik aku ke rumah mak mertuaa dia :) untuk cari daun pandan. untuk buat ape aku tak amek port lak okey? Ape aku nak citer, aku suka rumah dia. memang suasana kampung gler :)  terasaa sangat berada kat kampung tw ~ sekeliling rumah die pun banyak pokok2 menghijau, pokok bunga, pokok herba2, ubat2 dan bla blaa bla.. hahaha =p
so, ushaa la suasana kampung tersebut :)

nie rumah die..






kawasan2 sekitar...
pastu aku nampak buaian yang mempunyai nilai sentimental.huhuhu.. masih elok taw ~
buaian kat pokok rambutan kot? lor tak silap laa >.<









banyak gler pokok2 yang ditanam, ni baru sikit je aku tangkap gamba :p


dan satu yang paling aku sukaaa..
tempayan. hahaha !!
orang dulu dulu kan suka letak tempayan untuk tadah air hujan. pastu air tu guna laa untuk basuh kaki. ( eh yeke? bedal jelaa, huhu ) tempayan tu kat tepi rumah jea kat bawah salur..

time aku p tu lepas hujan, so memang fresh laa udaraa, huhu.. act, memang susah nak dapat suasana betul2 kampung sekarang camnie. yela..major kampung sekarang makin moden, rumah sume da batu. aihhhh ~  -,-

* moden moden sangat pun tak syokk jugak yer tak?  >.<
bye bye !

cheerful day ! :D

ASSALAMUALAIKUM..


14 feb aritu (semalam laa) adelah bufday member aku, wan syafinah najah jamil ! huhuhu, meh usha sikit muka die yang happy beno tuu.

hahaha! ate dah bufday die,  so die pun ajak ler hang kt teluk intan je pun. bukan ape, nak happy2 :)
makan2, jalan2, nyanyi2, shoping2. walaupun bufday dia, tapi aku lak terasa lebih happy! ohh ! *0*
first sampai melantak dulu ler..aihhh perut lapaa satu hape tak makan dari rumah. dah makan, bergambar depan menara condong, bagai nak rak ! huhuhu, LOOK!

  
ade ke kite tak ready die da snap ==''
 

ha! nie baru betul ;D


dan yang seterusnyaa.. =p

nie pose terrrBAIK korang!      





mentang2 aku jea ada camera so korang jelaa yang snap sane sini -,- huhu !
jalan punya jalan punya jalan, tak sedar hari dah petang..last sekali pegi Giant, sejukkan badan kat sane >.<  makan ais krimm, nyumm!

pic aku takde jugak, huuu huuu T_T

tapi takpe, aku dapat pakwe sorang! wehuuuu!! 
hensem kan? rambut awan nanoo!! =p then pukul 7 kteorang gerak balik..
sememangnya letih tapi seronok! even bukan bufday aku , lalalala ~ 
okey la,  dah balik, habes laa. hehehe..tata!

speacial case!! ^_^